×

Figyelmeztetés

JFolder::create: Nem lehetett létrehozni a mappátPath: /var/www/co/media/com_comment/cache

 

Előadó: Wessely Anna

WA2 a kortárs magyar szociológia egyik meghatározó személyisége. Iskolateremtő pedagógus, többek között tudományszociológiai, kultúraszociológiai, társadalomelméleti és szociológiatörténeti témákban képezte az elmúlt évtizedekben a szociológusokat az ELTE-n. Számos szociológiai folyóiratot és könyvsorozatot szerkesztett, vezette az ELTE tudományos diákköri tanácsát, igazgatta az ELTE Angelusz Róbert Szakkollégiumát, és tanszékvezető volt az ELTE TáTK-n. Jelenleg a Magyar Szociológiai Társaság elnöke.

 

 Hozzászólók:

 Benda Klára

BK2Szociológusként végzett az ELTE-n, és 2014-ben doktorált a Georgia Institute of Technology Human-Centered Computing programjában. A koppenhágai IT Egyetemen posztdoktor kutatóként a digitális adatok újszerű felhasználásának lehetőségeit, a digitális adatok felhasználása során megjelenő tudásformákat kutatta. Sokat dolgozott a “grounded theory” keretein belül, és munkájában jelentős szerepet játszik a pragmatizmus és a szimbolikus interakcionizmus újabb megjelenése a tudomány és technológia szociológiai vizsgálata területén.

 

 Sik Domonkos

SD2szociológus, filozófus, az ELTE TÁTK Elmélettörténet Tanszék docense. Írásaiban egyedülállóan ötvöz társadalomelméleti megközelítéseket azzal, amit hagyományosan „empirikus” szociológiának nevezünk. Behatóan foglalkozik modernizációelméletekkel és kritikai szociológiával, valamint kutatja a fiatalok politikai szocializációját.

Comments powered by CComment