×

Figyelmeztetés

JFolder::create: Nem lehetett létrehozni a mappátPath: /var/www/co/media/com_comment/cache

Előadó: Molnár Virág

MolnarV

a New York-i New School for Social Research docense jelenleg az egyik legtöbbet hivatkozott magyar szociológus. A budapesti “Közgáz” elvégzése után a Princeton Egyetemen szerzett doktori fokozatot 2005-ben. Korábbi munkáiban legtöbbet a szocialista és posztszocialista városok építészetének és államszervezetének kapcsolatával foglalkozott. Az utóbbi időben többek között az új kommunikációs technológiák közterekre gyakorolt hatását vizsgálja, New York, Berlin és Budapest street art szcénáját összehasonlítva. De foglalkozott a radikális populizmus hazai térnyerésével is. Building the State: Architecture, Politics and State Formation in Postwar Central Europe című könyve az Amerikai Szociológiai Társaság legjobb kultúraszociológiai tanulmányának járó díját kapta 2014-ben. Elemzéseit a legtekintélyesebb folyóiratok, köztük az American Sociological Review és az Annual Review of Sociology közölték.  

 

Hozzászóló: Durst Judit

durst

etnográfus, az University College London kutatója közel két évtizede dolgozik nehezen megközelíthető, mélyszegénységben élő közösségekben. E közösségekben a legnehezebben, hosszú, kényes terepmunkával és/vagy jelentős kockázatokkal feltárható motivációk és folyamatok megismerésére törekszik. Korábban elsősorban a demográfiai magatartás érdekelte, az utóbbi időben pedig többek között az illegális hitelezés és a kivándorlás vizsgálatával foglalkozik.

 

 

Hozzászóló: Kovács Éva Judit

KovacsEJtudományos tanácsadó, az MTA TK Szociológiai Intézet Módszertan és Kutatástörténet Osztály vezetője, és a bécsi Wiesenthal Institut für Holocaust-Studien kutatási igazgatója. Emellett alapító vezetője a 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhelynek valamint az MTA TK Kutatási Dokumentációs Központjának. Legtöbb kutatásának fókuszában a személyes és kollektív emlékezet állt. Legutóbbi nagyszabású és nagyhatású esettanulmányos kutatásáról a Kint és bent: Lokalitás és etnicitás peremvidékeken című könyvben számolt be kollégáival.

 

 

 

 

 

 

 

Comments powered by CComment